| 
	 
	
		
			
				
				 
				 | 
				
				
				
					
						 | 
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 
					 
					
						 | 
						 | 
						
							 Płuczka do butelek, słoi hutniczo-czystych (wywrotnica)
Historia Płuczka do płukania butelek słoi hutniczo-czystych została opracowana, opatentowana i wdrożona na początku lat 80-tych. Wyprodukowano je w ilości kilkudziesięciu sztik, i pomimo dużego wzrostu liczby zakładow z uproszczonymi ciągami linii technologicznych, wiele z nich zignorowało problem płukania do butelek, słoi hutniczo czystych, zatem produkcja w/w urządzenia została zminimalizowana. W związku z nowymi wymogami stawianymi zakładom w 2003 roku wznowiliśmy produkcję. 
  Opis działania: Płuczka do słoihutniczo czystych jest wmontowana w przenośnik u Klienta (na zamówienie produkujemy z przenośnikiem). Słoje kładziemy bezpośrednio na taśmę przenośnika otworem do góry.
  Słoje zbierane z taśmy wchodzą w "koło zbierakowe", obracają się wewnątrz obudowy o 360 stopni. Następnie stawiane są ponownie na taśmę przenośnika. W tym czasie opłukiwane są pod ciśnieniem i ociekają w czasie krótszym niż  sekund, cykl ten trwa w ruchu ciągłym w zależności od wydajności urządzenia. Standardowe wydajności dla urządzeń to 3000, 5200, 7800 słoi na godzinę, a na zamówienie również 10000 słoi na godzinę Płuczkę można uznać za urządzenie bezobsługowe, ponieważ jegoobsługa ogranicza sie do włączenia przed pracą, dozowania podczas pracy, wyłączenia i umycia po pracy.
  Komentarz własny: Znane płuczki to w większości "płuczki tunelowe", które oprócz niewątpliwych zalet mają też wady. Myją one wstępnie detergentami, ale nie można ich usunąć przez jednorazowe płukanie wodąw tak krótkim czasie - tzn. kilka sekundi niejednokrotnie przy słabym ciśnieniu wody w instalacji zasilającej. Dodatkową uciążliwością jest nakładanie słoi na na taśmę przenośnika do góry dnem, co utrudnia manualnie czynność i wydłuża w czasie lub zwiększa obstawę o dodatkowego pracownika. Po płukaniu słoje trzeba dodatkowo odwrócić dnem do dołu. Płuczki ślimakowe, oprócz braku uniwersalności, małej skuteczności płukania i ściekania resztek wody, zajmują dość dużo miejsca i dodatkowy odcinek przenośnikaz napędem do naboru słoi. W systemie HCCP niezbędne jest płukanie słoi hutniczo czystych. Celowo nazwano ten proces "płukaniem", a nie "myciem", wszak w procesie mycia musi nastąpić zamaczanie w podgrzewanym ługu lub detergentach, następnie płukanie w co najmniej trzech wodach, przy czym przynajmniej pierwsze płukanie jest podgrzewane.
  Cechy charakterystyczne: duża wydajność - nawet do 10000 słoi na godzinęmałe gabaryty - moc zainstalowana - 0,18 kWuniwersalność - wszelkie kształty i wymiary słoi o pojemności 0,9 l (średnica > 100 mm i wysokość > 165 mm)maszyna wykonana z materiałow kwasoodpornychłatwy montaż w liniewmontowany przenośniktransport do Klienta - gratis
  Wymiary: wysokość - 1000 mm szerokość - 800 mm długośc ciągu przenośnika - 400 mm
  Gwarancja - 12 misięcy i serwis pogwarancyjny   | 	
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 						
					 
					
						 | 						
					 
				 
				
					
						 | 
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 
					 
					
						 | 
						 | 
						
							 Zakręcarka wieczek "TWIST-OFF 
  Zobacz film
  Urządzenie przeznaczone jest do zakręcania słoi i butelek wieczkami (zakrywkami kontaktowymi) "TWIST-OFF". Urządzenie zakręca wieczka wirującą głowicą, której docisk (i tym samym siłę) zakręcenia można dowolnie regulować. Zakręcanie odbywa sie potokowo, a obsługa ogranicza sie do wlączenia, nadzoru i ręcznego nakładania wieczek na słoje.
  Korzyści: Oszczędności w personelu nawet do 2 pracowników. Ze wzglądu na dokładność zakręcania, ilość braków jest bliska 0%.
 
  Cechy urządzenia: - urządzenie przeznaczone jest do zakręcania słoi i butelek wieczkami "TWIST-OFF", zamykania butelek wieczkami "TWIST-OFF", zamyka również wieczka PCV - zakręca słoje o pojemnościach od 0,2 do 0,9 l w wykonaniu standardowym; na życzenie Klienta wyoknujemy dodatkową gwiazdę na słoje kształtowe
 - wydajność liczy od 3000 do 5000 słoi na godzinę
 - gwarantuje równomierne zakręcenie wieczek z żądanym momentem
 - przystawna do przenośnika u Klienta , w przypadku braku przenośnika wykonujemy przenośniki 2 m i 4 m
 - krótki czas montowania w przenośnik - około 2 godzin
 - prosta obsługa i regulacja oraz możliwość szybkiej zmiany ustawień na inny rodzaj opakowania
 - automatyczne wyłączenie w przypadku braku wieczka
 - niska wrażliwość na duże różnice w wymiarach słoi
 - wykonana ze stali kwasoodpornej
 - transport, montaż, szkolenie obsługi - gratis
 - w przeciągu 12 lat sprzedaliśmy 280 sztuk urządzeń
 
  Wymiary: długość - 500 mm szerokość - 600 mm wysokość nad przenośnik - 500 mm
  Gwarancja - 12 miesięcy i serwis pogwarancyjny | 	
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 						
					 
					
						 | 						
					 
				 
				
					
						 | 
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 
					 
					
						 | 
						 | 
						
							 Krajalnica flaków
  Zobacz film
  Urządzenie przeznaczone jest do krojenia w paski żołądków wołowych oraz wieprzowych. Krajalnice produkowane są w dwóch wielkościach i wydajnościach krojenia: 1. mała do 1000 kg/godz. 2. duża do 2500 kg/godz.
   Zastosowane rozwiązania czynią to urządzenie prostym w obsłudze, niezawodnym, skutecznymi nadzwyczaj wydajnym. Żołądki przed należy obgotować. Obsługa ogranicza się do włączenia i wrzucania "poćwiarowanych" żołądków przez 180 mm otwór ("poćwiartowanie" - chodzi o przecięcie na dwie lub więcej części np. podczas czyszczenia). Jednak żołądki wieprzowe wrzucamy w całości. Wskazane jest krojenie żołądków w możliwie wysokiej temperaturze - powyżej 40 stopni C. Tym sposobem unikamy zbędnego rozdrobnienia krojonego surowca i osiadania tłuszczu na mechanizmach krajających. Długość ciętych pasków jest regulowana, ale szerokość tych pasków jest stała i uzgadniana z Klientem wcześniej - przy składaniu zamówienia. Zazwyczaj szerokość ta wynosi 6,5 mm. Krajalnice posiadają ATEST PZH honorowany w UE.
  URZĄDZENIE:
  Krajalnica jest wolno stojąca i tym asmym od razu gotowa do pracy DUŻA:wydajność - 2500 kg/hwaga - 180 kgsilnik elektryczny - 2,2 kWwymiary - H - 1200 mm, A - 1000 mm, B - 950 mm MAŁA:wydajność - 1000 kg/hwaga - 90 kgsilnik elektryczny - 1,5 kWprosta w obsłudze, regulacji i w myciuwykonanie ze stali kwasoodpornejtransport, rozruch, instruktaż - gratiswymiary - H - 1070 mm, A - 800 mm, B - 800 mm
  Gwarancja - 12 miesięcy i serwis pogwarancyjny | 	
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 						
					 
					
						 | 						
					 
				 
				
					
						 | 
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 
					 
					
						 | 
						 | 
						
							 Urządzenia do nanoszenia kleju na etykiety i banderole
  Zobacz film
  Urządzenie służy do równomiernego pokrywania klejem etykiet, banderol, etykiet o specjalnyvh kształtach. Szerokość etykiet do 150 mm i dowolnej długości. Regulacja warstwy kleju.
  Specyfikacja techniczna:
  niewielkie urządzenie (wielkości faksu), zasilane silnikiem 12 W (w zestwie prostownik)łatwo montowany i demontowany silnikurządzenie łatwe do obsługi, regulacji i mycia
  Gwarancja 12 miesięcy i serwis pogwarancyjny | 	
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 						
					 
					
						 | 						
					 
				 
				
					
						 | 
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 
					 
					
						 | 
						 | 
						
							 Projektujemy i wykonujemy linie. Na zdięciu linia do konfekcjonowania dżemów w skłąd której wchodzą płuczka słoi,  dwa transportery, stół przygotowania produktu oraz stół odbiorczy.   | 	
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 
						 | 
						 | 
					 
					
						 | 						
					 
					
						 | 						
					 
				 
				 | 
			 
		  | 
	 
	
		 | 
	 
      |